Dit is... Newton Energy Solutions

Newton Energy Solutions draagt bij aan de energietransitie met haar nieuwe warmtebatterij, waar duurzaam opgewekte energie in wordt opgeslagen om zo efficiënt mogelijk in te zetten.

De nieuwe generatie warmtebatterij

In veel Nederlandse huishoudens en gebouwen wordt tapwater momenteel verwarmd door verouderde Cv-installaties die gebruikmaken van vervuilend aardgas. Newton Energy Solutions biedt een duurzaam alternatief met de NEStore. Het warmteopslagsysteem zorgt ervoor dat je eigen opgewerkte energie kunt opslaan, biedt maximaal comfort in het gebruik van warm water, en ontlast tegelijkertijd het overvolle elektriciteitsnet.

Isolatie voor impact

De technologie van Newton zet duurzaam opgewerkte stroom (van bijvoorbeeld zonnepanelen) om in warmte, die vervolgens wordt opgeslagen vacuüm geïsoleerde tank. Hierin blijft het water wekenlang op hoge temperatuur zonder noemenswaardig energieverlies. De NEStore biedt een compacte oplossing voor energieopslag met minimale verliezen, geschikt voor huishoudens met relatief veel warm watergebruik, kantoorgebouwen, sportfaciliteiten, hotels en campings. De NEStore is schaalbaar en dus voor elk vermogen geschikt.

Betaalbaar en duurzaam

De NEStore maakt gebruik van een slim managementsysteem om de opgeslagen energie efficiënt te gebruiken. Op momenten met veel zon en wind, wordt de duurzame energie opgeslagen in NEStore om op een later moment te gebruiken wanneer deze groene energie niet beschikbaar is uit het net. Door gasketels te vervangen met de NEStore, wordt zo niet alleen de CO2-uitstoot verminderd, maar ook kosten bespaard. Met een prijs die slechts een kwart is van die van een traditionele elektrische batterij, biedt Newton Energy Solutions een betaalbare en efficiënte oplossing voor duurzame energieopslag.

Meer weten over duurzame ondernemingen?