Dit is... Chocolatemakers

Bij Chocolatemakers staat duurzaamheid en smaak centraal. Van boon tot reep heeft Chocolatemakers de keten in handen en kan zo over de hele linie impact maken. De beste smaak is het directe resultaat van een gezond regenwoud en tevreden, goed betaalde boeren.

Van boon tot reep

Chocolatemakers maakt 100% biologische en fairtrade chocolade. Deze chocolade wordt in een CO2 neutrale “bean to bar” keten geproduceerd, in directe samenwerking met de boeren. Het beheren van de hele keten resulteert in duurzame, eerlijke chocolade met een prachtige smaak. Een smaak die inmiddels door vele consumenten wordt gewaardeerd. Chocolatemakers heeft een uitgebreid assortiment, inclusief een vegan chocoladelijn en chocoladeletters. De chocolade is te koop bij biologische supermarkten zoals Ekoplaza, Odin, Crisp en via hun eigen webshop.

Voor de boeren, het klimaat en de biodiversiteit

Chocolatemakers betaalt cacaoboeren een leefbaar inkomen en zorgt dat ze worden opgeleid en getraind. De cacao wordt slaaf- en kinderarbeid-vrij geproduceerd. In de zes landen waar ze de cacao vandaan halen, werkt Chocolatemakers samen met boerencoöperaties aan land en natuurherstel. Door cacao aan de rand van het regenwoud tussen de oude bomen te telen ontstaat een bio-diverse bufferzone die het regenwoud beschermt en de biodiversiteit behoudt.

Een duurzame chocoladefabriek

De cacaobonen komen grotendeels emissievrij naar Nederland, met het zeilschip Tres Hombres. In de Amsterdamse fabriek van Chocolatemakers, die volledig op zonne-energie draait en voor een groot deel van hout is, worden de bonen verwerkt tot chocolade. De bonen worden gebrand volgens een ambachtelijk proces dat drie dagen in beslag neemt. Door het gebruik van biologisch afbreekbaar plastic en soja-inkt zijn ook de verpakkingen van Chocolatemakers duurzaam.

De cacaobonen komen grotendeels emissievrij naar Nederland, met het zeilschip Tres Hombres.

Meer weten over duurzame ondernemingen?